Hogyan adjuk el az autónkat?

Használt autó eladása - hogyan adjuk el autónkat jó áron és gyorsan?

Van egy pillanat mindenki életében amikor úgy gondolja: el kellene adni a meglévő gépjárművét. Azért mert: jobbra, szebbre modernebbre vágyik vagy csak egyszerűen megunta. Persze lehet az is az eladás oka, hogy egyszerűen megunta. No persze gyakori indok az egyre több meghibásodás, pláne ha az a műszaki hiba vagy sérülés igen sokba kerülne a családi kasszának.

Melyek a szükséges lépések az autót eladását megelőzően?

Gyűjtsük össze az autó papírjait

Először is gyűjtsük össze a papírjait dokumentumait, akár a szerviz számlákat (amit a gondos gazdák rendszerint megőriznek), szükség lesz a forgalmira (annak adataira a hirdetéshez), eladáskor a törzskönyvre. Nem baj ha megvan a korábbi adás-vételi szerződésünk. Minél több dokumentummal rendelkezünk annál erősebb lesz a bizalom a későbbi vevő számára.

Találjuk ki mennyiért szeretnénk eladni

Először is érdemes megnézni a legnagyobb magyar oldal használt autó kínálatát. Vegyük ki belőle legdrágább és legolcsóbb ajánlatokat (ez utóbbit akkor ha a járművünk azért működőképes). Bár bizonyára szeretjük a mi kis autónkat sose árazzuk túl, próbáljunk reális szemmel nézni az autónkra: ismerjük hibáit, sérüléseit, felszereltségét ezek bizony mind-mind levonnak az értékéből, amennyiben a kínálatban van jobb állapotú vagy jobb felszereltségű azonos típusú jármű. Persze akit az idő nem sürget túl is árazhatja, minden bizonnyal hosszú ideig kell majd hirdetnie.

Tegyük rendben az autót!

Filléres akár otthoni tisztítással, apróbb karcok eltüntetésével máris előnyt szerzünk. Egy koszos, elhanyagolt külsejű autó, minden vevőt eltántorít. Még akkor is ha műszakilag rendben van az autó. Kárpit és műszerfaltisztításon túl egy alapos motortakarítás sem árt, nem beszélve a lógó alkatrészek rendberakásáról vagy éppen az elrongyolódott ablaktörlő lapátok cseréjéről. Ezek apró tételek de időben és akár ráfordított költésben is hamar megtérülnek.

Hirdessük meg!

A hirdetés és a vevők fogadása napi rutinfeladat. Akinek erre nincs energiája nem tudja felvenni a telefont vagy nem tud közeli időpontot adni, amikor az autó megtekinthető bele se vágjon, bízzon meg inkább egy autó felvásárlással foglalkozó autókereskedést, mint pl. amilyenek mi vagyunk ;).